Over Mij

Jasper en Athos Mijn naam is Jasper Lok en ik ben geboren in 1992. Op de middelbare school wilde ik altijd al iets in de film doen, dus besloot ik na het VMBO naar het Media College te gaan. Ik heb daarna inderdaad aan diverse Nederlandse en zelfs internationale films en series meegewerkt.

Ik heb echter ook altijd iets met honden gehad. Toen de Duitse herder Tara in mijn leven kwam, is die geregeld met me mee geweest naar de diverse filmsets. En aangezien er daar soms heel veel gewacht moet worden, had ik tussendoor de nodige tijd om uitgebreid met Tara te trainen.

Omdat Tara een behoorlijke probleemhond bleek te zijn, heb ik in die periode diverse trainers leren kennen. En omdat ik veel met haar aan de slag was, vond ik het werken met honden zelf ook steeds interessanter worden. En heel belangrijk daarbij, ik weet nu uit ervaring hoe fijn het is als iemand een luisterend oor voor je heeft en je kan en wil helpen met alle vragen die je in de loop der tijd hebt.

Met Tara is het overigens helaas niet goed gegaan. Na uitgebreid onderzoek in het Universitair Diergeneeskundig Centrum in Utrecht bleek dat het eigenlijk bij de fokker al helemaal mis was gegaan, dat het ook alleen maar erger zou worden en dat het daarom wellicht beter voor Tara was om haar na 2½ jaar te laten inslapen.

In eerste instantie wilde ik nooit meer een hond, maar na een poosje begon het toch weer te kriebelen. Honden zijn immers té leuk. Ik ben vervolgens wel uitgebreid op zoek gegaan naar een betrouwbare fokker en daarbij kwam ik uiteindelijk terecht bij fan Anne’s Hiem in het Friese Boornbergum.

Daar komt Athos vandaan. Een mannetje dit keer. Toen hij er eenmaal was, heb ik al vrij snel daarna het besluit genomen om inderdaad daadwerkelijk met honden aan de slag te gaan. Ik trainde zelf bij Erwin van Nieuwkoop’s Hondentraining Noord-Holland in Callantsoog. Hij had zijn opleiding gehad bij Martin Gaus en daar ook gewerkt. Ik heb me daar aangemeld voor de opleiding Kynologisch Instructeur, waarvan ik alle drie de modules succesvol heb afgerond. Evenals een aantal workshops, zoals hondentaal, ras- en gedrag en EHBO.