Trainingsmethodes

Bij Kyno World geloven we niet in straffen om af te richten. Wij zien een hond als onderdeel van het gezin en vinden dat deze ook als zodanig behandeld moet worden.

Clicker

Clicker

Tijdens het trainen van de honden werken wij, net als veel andere trainers, met een zogenoemde clicker. Dit apparaatje maakt een duidelijk “klik” geluid, en gaat voor de hond een beloning betekenen voor goed gedrag. Dit zal natuurlijk wel moeten worden aangeleerd.
Het gebruik van de clicker en het aanleren hier van leer je tijdens onze gedragscursussen.

Roedel Gedrag

Veel mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat honden afstammen van de wolven. Daar hebben ze zeker geen ongelijk in. Maar het gedrag van honden heeft weinig meer met dat van de wolven te maken.
Honden hebben zichzelf jaren geleden gedomesticeerd om op die manier te kunnen overleven. Hierdoor zijn ze dus afhankelijk geworden van de mens. Daarom zien ze mensen ook als onderdeel van hun roedel. Onderzoeken hebben duidelijk gemaakt dat alle beweringen over alfa mannetjes allemaal achterhaald zijn.
In een hondenroedel, en ook een wolvenroedel, leven ze veel meer op voet van gelijkheid. Net zoals jij en ik. Er wordt voor elkaar gezorgd en er wordt geprobeerd om samen te overleven.

Liggende Labrador