Het Gilde

Wist u dat hondentrainer een vrij beroep is? Dat Iedereen zich hondentrainer of gedragstherapeut mag noemen. Opleiding of geen opleiding, ervaring of niet.

Er zit dus nogal wat kaf onder het koren en u, als hondenbaas, moet maar afwachten of u bij een goede school of bij een beunhaas terecht komt.

Het Gilde van Hondentrainers Bij een hondenschool die aangesloten is bij het Gilde weet u zeker dat u en uw hond in goede handen zijn. Alle instructeurs die bij deze scholen werkzaam zijn hebben een volledige opleiding genoten en worden door middel van bijscholing continu op de hoogte gehouden van alle nieuwste inzichten en trainingsmethoden op het gebied van honden. Dit wordt door het Gilde streng gecontroleerd.

Onze visie daarbij is dat het trainen en opvoeden van honden gebaseerd moet zijn op basis van duidelijkheid, consequent zijn, vertrouwen, samenwerking en het scheppen van een gevoel van veiligheid.

Een positieve trainingsmethode, zonder dwang, zorgt ervoor dat u en uw hond een fantastische relatie opbouwen. We leren de mensen op een leuke en ontspannen manier met de hond om te gaan en we leren de honden dat luisteren leuk is.


Een vriendelijke gildegroet van,
Jolien, Olivier & Sharon (Gildemeesters)